Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Stratfor: Χρονιά αστάθειας και το 2016 – Ενδεχόμενο να καταρρεύσει η κυβέρνηση!...


Μπορεί το ενδεχόμενο Grexit να έχει μειωθεί, ωστόσο το 2016 θα είναι χρονιά αστάθειας για την Ελλάδα, εκτιμάει το think tank Stratfor το οποίο δεν αποκλείει μάλιστα και την πτώση της κυβέρνησης.
Στην ανάλυσή του το Stratfor, υποστηρίζει ότι η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο σοβαρά ζητήματα: Πρώτον την πολιτική αβεβαιότητα και δεύτερον την κοινωνική αναταραχή.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Stratfor εκτιμά πως ούτε και φέτος θα υπάρξει ανάπτυξη, ενώ η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Ο εν λόγω συνδυασμός θα μπορούσε να «οδηγήσει σε διαμαρτυρίες και συχνές αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, κάτι που με τη σειρά του θα την οδηγήσει να μειώσει την ταχύτητα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων».
Ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη και το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να καταρρεύσει, με δεδομένη και την εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που υπάρχει, συνεχίζει το Stratfor.
Την ίδια ώρα, πάντως, οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται αντίθετοι σε πρόωρες εκλογές και ως εκ τούτου η πλέον ενδεδειγμένη λύση θα ήταν η δημιουργία μίας κυβέρνησης τεχνοκρατών ή μίας κυβέρνησης συνεργασίας, με πλειοψηφία ικανή να ψηφίσει τα νέα δύσκολα νομοσχέδια.
«Για το 2016 η σοβαρότερη απειλή για την Ελλάδα δεν είναι η αποπληρωμή του χρέους αλλά η κοινωνική αναταραχή. Δεν θεωρείται πιθανή μία κρίση, όπως εκείνη του 2015 καθώς η χώρα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα πιεστικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του χρέους, κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας ή Grexit είναι χαμηλότερος από ότι το 2015», προσθέτει στην ανάλυσή του το Stratfor.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com