Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ;Tόσκας: Δεν μπορεί να δεχόμαστε συνεχή ροή μεταναστών -Δεν την αντέχει η χώρα μας !!!


Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο.
Με το πέρας της επίσκεψής του, ερωτηθείς σχετικά από παρόντες εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο κ. Τόσκας είπε τα εξής:
“Ηρθαμε σε αυτό το χώρο που φιλοξενούνται αρκετοί μετανάστες, το ίδιο και στον άλλο χώρο πιο πέρα στο Ελληνικό, στο γήπεδο του χόκεϊ, για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση και ο κύριος Μουζάλας που έχει την κύρια ευθύνη ως Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και εμείς που έχουμε την ευθύνη της φύλαξης, αλλά όχι μόνο, γιατί ο καθένας βοηθάει όσο μπορεί τώρα εδώ έτσι.
Δεν έχουμε στεγανά και γραμμές απαγορευτικές. Βοηθάμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ξεπερνάει όπως καταλαβαίνετε και τα όρια της χώρας μας και τα όρια τα Ευρωπαϊκά και, πλέον, καλείται η Ευρώπη και καλείται όλος ο κόσμος να το αντιμετωπίσει και με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες, τις ευρωπαϊκές αλλά και με βάση το ρεαλισμό. Γιατί εδώ δεν μπορεί να δεχόμαστε μια συνεχή ροή που δεν την αντέχει η χώρα μας και δεν την αντέχει ούτε η οικονομία μας, και το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις υπόλοιπες χώρες”.
Δημοσιογράφος: Αποστείλατε μία επιστολή στον κύριο Αβραμόπουλο, που του λέτε ότι υπάρχει κίνδυνος να φύγουμε από τη Schengen, τι ακριβώς εννοείτε;
Ν. Τόσκας: «Όχι, μισό λεπτό. Στείλαμε μία επιστολή, που έχει βγει στη δημοσιότητα, μαζί με τον κύριο Μουζάλα. Του λέμε τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, του λέμε ότι πρέπει να γίνουν επιστροφές από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως προβλέπεται, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούμε να υποστηρίξουμε στα ανεκτά επίπεδα. Γιατί κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, σε ό,τι αφορά τις επιστροφές. Κύρια λοιπόν αφορούσε το θέμα των επιστροφών, δεν αφορούσε θέματα Schengen».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com