Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Τσίπρας και Καραμανλής συγκυβερνούν παντού ...


Όπως όλοι ξέρουμε, η κυβέρνηση επιχειρεί να αναδιατάξει το χώρο των μέσων ενημέρωσης, να πιέσει τους παραδοσιακούς εκδότες και καναλάρχες και γενικώς να δημιουργήσει ένα νέο τοπίο το οποίο βεβαίως θα μπορεί να ελέγχει.
Όπως είναι γνωστό, ένα καθεστώς για να μείνει χρόνια στην εξουσία πρέπει να έχει και ελεγχόμενα ΜΜΕ. Όχι ότι αυτά που είχαμε ήταν καλά, όμως, τουλάχιστον δεν ήταν… ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το «πράμα» δεν βλέπεται και δεν ακούγεται, παρ’ ότι το πληρώνουμε πολύ ακριβά.
Είναι επίσης γνωστό ότι για να ελέγχεται ο χώρος αυτός πρέπει να έχει και ελεγχόμενο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Άλλωστε, από το ΕΣΡ θα περάσει και ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, εκεί όπου η κυβέρνηση παίζει τον… Παππά. Απειλεί και κορδώνεται ότι θα πολεμήσει τους νταβατζήδες αλλά τα έχει βρει μια χαρά μαζί τους. Σε κάθε περίπτωση το ΕΣΡ πρέπει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Μαξίμου, γι’ αυτό και ακούγονται διάφορα ονόματα που θα το στελεχώσουν στη μετά… Λίνας Αλεξίου (μαμά Ζωής Κωνσταντοπούλου) εποχής.
Τα ονόματα που ακούγονται λοιπόν, χωρίς να είναι και τα τελικά έχουν τη σημασία τους και δείχνουν που το πάει η κυβέρνηση. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
Ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της Καθημερινής Κων. Αγγελόπουλος ο οποίος είναι γνωστός για τις… καραμανλικές προτιμήσεις του.
Ο καθηγητής επικοινωνίας Βασίλης Καραποστόλης. Καθηγητής Πολιτισµού και Επικοινωνίας σπούδασε στο Τµήµα Πολιτικών και Οικονοµικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Αθηνών και στο Πανεπιστήµιο Στέρλινγκ της Σκωτίας. Είναι καθηγητής στο Τµήµα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστηµίου Αθηνών.
Ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης. Διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου. Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ (20/5/2014 – 11/9/2014) και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ). Ήταν γενικός διευθυντής στην ΕΡΤ ενώ έχει περάσει και από το ΕΣΡ.
Λαοκράτης Βάσσης, συγγραφέας και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. Είναι από τα πιστά στον Τσίπρα στελέχη.
Ο πρώην γενικός διευθυντής της ΕΡΑ Γιάννης Τζαννετάκος. Ιδρυτικός γενικός διευθυντής του πρώτου μη-κρατικού ραδιοσταθμού, του Αθήνα 984, καθώς και του ASTRA Λευκωσίας. Διευθυντής του ραδιοσταθμού Flash. Γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – ΕΡΤ από το 1996 ως το 2000.
Ο καθηγητής ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Γιώργος Πλειός. Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ με γνωστικά αντικείμενα Κοινωνική Θεωρία Ι, Monitoring των ΜΜΕ, Εξουσία και Προπαγάνδα, Εκπαίδευση και ΜΜΕ, Έρευνα Θεματολογίας και Πλαισίωσης, Κοινωνιολογία της Εικόνας, Πολιτικός Λόγος Ιδεολογία και ΜΜΕ.
Η Φάνη Πετραλιά δημοσιογράφος και γραμματέας μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.
Ο καθηγητής διοικητικής επιστήμης και πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Αντώνης Μακρυδημήτρης. Είχε διατελέσει διατελέσει σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004-2009 για θέματα Δημόσιας Διοίκησης
Ο καθηγητής Ανδρέας Νοταράς.
Όπως βλέπετε η… ανανέωση είναι γεγονός. Ολίγον από Καραμανλικά στελέχη, πολύ από αριστερά άτομα, κάποιοι πανεπιστημιακοί και… έδεσε το γλυκό του ΕΣΡ. Τσίπρας και Καραμανλής συγκυβερνούν παντού. 


























http://www.antinews.gr/action.read/antimedia/tsipras-kai-karamanlis-sugkubernoun-pantou/8.104075

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com