Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Χρύσα Πάντου: Πώς από υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, βολεύτηκε στο πολιτικό γραφείο του Πολάκη ...


Πώς η Χρύσα Πάντου από υποψήφια βουλευτής βρέθηκε στο πολιτικό του γραφείο.
«Δεν επιθυμούμε να γυρίσουμε στο 2009. Γιατί το 2009 εμπεριείχε όλες τις αιτίες και τις παθογένειες που μας οδήγησαν στην κρίση. Αυτό το καθεστώς που γέρασε, σάπισε πια και διαλύει τις ζωές μας και την κοινωνία. Με αυτό το καθεστώς εμείς θέλουμε να συγκρουστούμε. Και σε αυτή τη σύγκρουση σας θέλουμε δίπλα μας. Για να τελειώσουμε μια για πάντα με τη διαπλοκή. Να τελειώσουμε με τη διαφθορά. Να τελειώσουμε με τον κομματισμό και το ρουσφέτι. Να τελειώσουμε με τις αντιλήψεις και τις πρακτικές του πελατειακού κράτους».
Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Ιανουαρίου 2015 όταν ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, καλούσε με την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην πλατεία Ομονοίας τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ώστε για πρώτη φορά να αναδειχθεί κυβέρνηση.
Σχεδόν έναν χρόνο μετά, με την Κουμουνδούρου να έχει καταστεί κυρίαρχη στην πολιτική «σκακιέρα», έχοντας πραγματοποιήσει τη μεγάλη μνημονιακή στροφή, οι προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την οικονομία έχουν ξεχαστεί. Μαζί με αυτές, τον δρόμο της λήθης πήραν και τα περί εξάλειψης των πελατειακών σχέσεων.
Οι υπουργοί και τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου έχουν πλέον «λευκή επιταγή» για τη στελέχωση των πολιτικών γραφείων τους με όποια πρόσωπα επιθυμούν και, όπως είναι λογικό, τα «συντροφικά» ρουσφέτια είναι καθημερινό φαινόμενο. Αξιομνημόνευτο είναι ένα που έκανε στις αρχές του μήνα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, διορίζοντας στο πολιτικό γραφείο του ένα από τα πιο ενεργά μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Χρύσα Πάντου γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1990 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Καματερό. Εισήχθη στη Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Κομοτηνής και αμέσως οργανώθηκε στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, κατορθώνοντας γρήγορα να ανελιχθεί στην οργάνωση της σχολής της και πρωτοστατώντας στις καταλήψεις και τις διεκδικήσεις των συμφοιτητών της. Αφότου έδωσε τον όρκο της, φέτος τον Μάιο, συνέχισε την πολιτική της δραστηριότητα στο κόμμα. Ηδη από το 2013 είχε εκλεγεί μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, μέχρι και σήμερα βοηθά την οργάνωση όντας βασικό στέλεχος στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων-Καματερού.
Η αφοσίωση της Χρύσας Πάντου ανταμείφθηκε τελικά τον Σεπτέμβριο, όταν στις εκλογές κέρδισε μία θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη «αρένα» της Β’ Αθηνών. Με την Κουμουνδούρου να αναζητά στελέχη προκειμένου να καταρτίσει τις λίστες της, μετά τις μεγάλες «τρύπες» που άφησαν όσοι μεταπήδησαν στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η νεαρή ΣΥΡΙΖΑία τοποθετήθηκε στην 45η θέση, όχι εκλόγιμη φυσικά, αλλά ιδιαίτερα τιμητική και υποσχόμενη για το πολιτικό της μέλλον.
Η δεύτερη «ανταμοιβή» της ήρθε με το ΦΕΚ της 9ης Δεκεμβρίου, που περιλαμβάνει απόφαση που τη στέλνει στο υπουργείο Υγείας ως ειδική συνεργάτιδα στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, Παύλου Πολάκη.
Η κατάληψη της εν λόγω θέσης έρχεται λίγους μόλις μήνες μετά την αποφοίτησή της από τη Νομική, και μάλιστα λύνει το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειονότητα των συμφοιτητών της, καθώς κάθε μήνα θα εισπράττει για τις υπηρεσίες της 1.906 ευρώ, σύμφωνα με τις αποδοχές του Β’ βαθμού της κατηγορίας ΠΕ που προβλέπονται από το ελληνικό κράτος.
«Ασπίδα» του αν. υπουργού στο Facebook
Ο Παύλος Πολάκης δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, αλλά μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, στις 10 Δεκεμβρίου, μπήκε στο «ραντάρ» ακόμα και εκείνων που δεν έχουν επαφή με την πολιτική ζωή της χώρας, ευρισκόμενος στο στόχαστρο των χρηστών των social media – είτε θετικά είτε αρνητικά.
Η Χρύσα Πάντου από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν τα πλάνα από τη συνέντευξη ύψωσε «ασπίδα» στο Facebook υπέρ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, υπερασπιζόμενη αυτόν φανατικά και αντιστρέφοντας τα πυρά σε βάρος των δημοσιογράφων που τον ειρωνεύτηκαν. Και πώς να κάνει αλλιώς, άλλωστε, όταν πλέον βρίσκεται στον κύκλο των έμπιστων συνεργατών του Κρητικού πολιτικού, στελεχώνοντας το νεοσύστατο γραφείο του;
Φυσικά, παρά τον πρόσφατο διορισμό της, η νεαρή δικηγόρος δεν εγκαταλείπει τους αγώνες της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας να στηρίζει ενεργά τις ιδέες και τη δράση της οργάνωσης με την οποία ταυτίστηκε από τα φοιτητικά της χρόνια στην Κομοτηνή. Στήριξη των προσφύγων, διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μέχρι και καταδίκη των δηλώσεων της ΟΝΝΕΔ, του πάλαι ποτέ μεγάλου αντιπάλου στα αμφιθέατρα του Δημοκριτείου, είναι μόνο κάποιες από τις απόψεις που η Χρύσα Πάντου μοιράζεται καθημερινά με τους εκατοντάδες διαδικτυακούς της φίλους στο Facebook, αν και προεκλογικά τα θέματα συζήτησης ήταν άλλα. «Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση πρέπει να παλέψουμε το παλιό κατεστημένο, να φωτίσουμε το σκοτάδι που έφεραν στη χώρα οι πολιτικές των τελευταίων σαράντα χρόνων», έλεγε σε συνέντευξη τον Σεπτέμβριο για τα ρουσφέτια. Φαίνεται πως και αυτή, όπως και ο πρωθυπουργός, ξεχνούν τρεις μήνες μετά τις «πύρινες» δηλώσεις τους κατά του πελατειακού συστήματος, αποδεικνύοντας πως δεν τηρούνται ίδια μέτρα και ίδια σταθμά για όλες τις περιπτώσεις.








 http://www.makeleio.gr/?p=514204#more-514204












parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com