Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Το ΔΝΤ αλλάζει τους όρους για τη βιωσιμότητα του χρέους ...


To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αφήνει ανοιχτή την πόρτα για την χορήγηση μεγάλων δανείων διάσωσης σε χώρες που δεν είναι βέβαιο ότι έχουν την δυνατότητα να τα αποπληρώσουν, τροποποιώντας ωστόσο τους κανονισμούς για τέτοιες διασώσεις.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αλλαγές επιτρέπουν στο Ταμείο να συνεχίσει να διαχειρίζεται κρίσεις χρέους σαν αυτήν της Ελλάδας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Ταμείο αποφάσισε να καταργήσει τον κανονισμό της λεγόμενης συστημικής εξαίρεσης (systemic exemption), που επέτρεψε την χορήγηση δανείων στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο οργανισμός με έδρα την Ουάσιγκτον ανέφερε πως θα επιτρέψει την χορήγηση μεγάλων δανείων σε χώρες που δεν έχουν υψηλές πιθανότητες να έχουν βιώσιμο χρέος, αν έχουν την δυνατότητα να διατηρήσουν ιδιωτική πίστωση με όρους που θα επιτρέπουν την σταδιακή βελτίωση της δημοσιονομικής τους κατάστασης. 


Αξιωματούχοι του ΔΝΤ ανέφεραν πως κάτι τέτοιο μπορεί να προϋποθέτει μια αναδιάταξη του χρέους με επιμήκυνση των ωριμάνσεων ή μέσω άλλων μέτρων, αλλά όχι μέσω μείωση των επιτοκίων ή του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com