Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Στην εισαγγελία διαβιβάζεται η δικογραφία για τον συνεργάτη του A. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου...


Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάζεται η δικογραφία που σχηματίστηκε… για τον στενό συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου σχετικά με τα χρήματα που εντοπίστηκαν από τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά τον έλεγχο από το ΚΕΦΟΜΕΠ και τον καταλογισμό ποσού περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ έστειλαν το φάκελο στην Εισαγγελία της Αθήνας για την περαιτέρω ποινική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Όπως είναι γνωστό, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Παπασταύρου ελέγχθηκε για ποσό 5,4 εκατ. δολαρίων που φέρεται να διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα ΗSBC. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου υποστήριξε ότι ο επίμαχος λογαριασμός δεν ήταν δικός του, αλλά είχε ρόλο πληρεξούσιο σε τραστ που είχε συστήσει ο παιδικός του φίλος, επιχειρηματίας Σάμπι Μυωνής. Ισχυρισμό που έχει επιβεβαιώσει και ο κ. Μυωνής εξεταζόμενος ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών προσκομίζοντας μάλιστα τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Παπασταύρου όλα τα έγγραφα και τις κινήσεις του λογαριασμού για να αποδείξουν ότι ο πραγματικός δικαιούχος ήταν ο κ. Μυωνής.
Ωστόσο, όπως εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε οι αρχές δεν δέχθηκαν τα επιχειρήματα και τις θέσεις του κ. Παπασταύρου, ο οποίος είχε εξεταστεί το περασμένο καλοκαίρι ως ύποπτος τέλεσης για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Έτσι, μετά το τέλος του ελέγχου και την αποτίμηση του αποδεικτικού υλικού η δικογραφία παίρνει το δρόμο της ποινικής δικαιοσύνης. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τις επόμενες ημέρες ο κ. Παπασταύρου θα κληθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να πληρώσει το χρηματικό ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ που του έχει καταλογιστεί από τη φορολογική αρχή.
Σε αυτή την περίπτωση , αν δηλαδή εξοφλήσει μέχρι τελευταίο ευρώ το λογαριασμό, δεν ασκείται σε βάρος του ποινική δίωξη. Ο ίδιος πάντως, έχει το δικαίωμα ακόμα και αν πληρώσει να προσφύγει ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων αμφισβητώντας την επιβολή του προστίμου και βεβαίως σε περίπτωση που στο μέλλον δικαιωθεί από τα δικαστήρια το ελληνικό δημόσιο έχει την υποχρέωση να του επιστρέψει τα λεφτά.
Στη δεύτερη περίπτωση, αν δηλαδή ο ελεγχόμενος δεν έχει να πληρώσει το ποσό που του καταλογίστηκε , τότε κινείται σε βάρος του ποινική διαδικασία και παραπέμπεται να λογοδοτήσει για τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπασταύρου εμφανίστηκε χθες Τρίτη στις αρμόδιες αρχές και εκδήλωσε την επιθυμία να πληρώσει το πρόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com