Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Τελικά η προσφυγική κρίση είναι απόρροια των εγκληματιών Τζιχαντιστών ή είναι οικονομικοί μετανάστες; ...


Πολλές φορές οι αριθμοί υποκρύπτουν την αλήθεια και χρειάζεται προσεκτική ανάλυση και αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων που υποκρύπτουν.
Στην Ευρώπη – κυρίως στην Ελλάδα – έχουν φθάσει 1,1 εκατ μετανάστες ενώ μόνο από την Ελλάδα έχουν περάσει 850 χιλιάδες.
Η Ελλάδα με το αρχιπέλαγος και το πλήθος των νησιών του Αιγαίου αποτελεί τον νούμερο ένα αρχικό προορισμό των μεταναστών, προσφύγων ή λαθρομεταναστών.
Η Ελλάδα είναι το μέσο για να περάσουν στην Ευρώπη και όχι ο τελικός προορισμός.
Ωστόσο είναι πολλοί μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα γιατί οι άλλες χώρες της ΕΕ δεν τους δέχονται.
Η γενική εκτίμηση των ελλήνων είναι ότι οι μετανάστες είναι Σύριοι οι οποίοι λόγω του σφοδρότατου πολέμου και των εγκλημάτων των Τζιχαντιστών φεύγουν κακήν κακώς από την Συρία για να βρουν καλύτερη τύχη.
Δεν είναι τυχαίο ότι 3,5 εκατ Σύριοι όντως έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και περίπου 7,5 εκατ Σύριοι έχουν μεταναστεύσει στο εσωτερικό της Συρίας και περίπου 2,3 εκατ βρίσκονται στην Τουρκία. 
Όμως ορισμένα στοιχεία μας δείχνουν ότι ο βασικός λόγος της μετανάστευσης είναι οικονομικός που ωθείται από τον πόλεμο στην Συρία.
Ποια είναι τα δεδομένα;
1)Οι περισσότεροι μετανάστες θέλουν να καταλήξουν στην Γερμανία.
Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν υποβάλλει αιτήματα ασύλου 1 εκατ στην Γερμανία και 150 χιλιάδες στην Σουηδία αλλά ελάχιστες έχουν γίνει αποδεκτές ενώ το πλαίσιο εγκατάστασης στην Γερμανία έχει καταστεί πολύ πιο αυστηρό για τους μη κατοίκους της ευρωζώνης δηλαδή τους πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες.
Θα πουν πολλοί εύλογα οι πρόσφυγες θέλουν να πάνε στην ισχυρότερη χώρα της Ευρώπης αλλά αυτό το στοιχείο φέρνει στην επιφάνεια μια νέα πραγματικότητα.
Οι περισσότεροι μετανάστες θέλουν καλύτερη ζωή, καλύτερο βιοτικό επίπεδο το κίνητρο είναι οικονομικό αφορμή είναι ο πόλεμος.
2)Από τους μετανάστες που έχουν περάσει στην Ευρώπη μόνο το 60% είναι Σύριοι.
3)Το Πακιστάν δημοσιοποίησε νόρμα τονίζοντας ότι δεν θα δέχεται επαναπατρισμό προσφύγων Πακιστανών δηλαδή όσοι έφυγαν δεν θα έχουν δικαίωμα να επιστρέψουν.
Τι σχέση έχει όμως η Συρία με το Πακιστάν;
Η απάντηση είναι καμία.
4)Είναι αληθές ότι οι μεταναστευτικές ροές αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα και εξίσου περίπλοκο πρόβλημα για την  Ευρώπη.
Η βασική στρατηγική της Ευρώπης δεν πρέπει να είναι τα ανοικτά σύνορά αυτό είναι μια λάθος πολιτική που οδηγεί σε λάθος λύσεις.
Η Ευρώπη πρέπει να παρέμβει ώστε η Συρία και άλλες χώρες να αποκτήσουν ειρήνη και αποκατασταθεί η οικονομία των χωρών…
Τα ανοικτά σύνορα δεν λύνουν αλλά διογκώνουν το πρόβλημα το οποίο μπορεί να καταστεί δισεπίλυτο αν οι μεταναστευτικές ροές αυξηθούν.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλύτερη προσφυγική μετακίνηση από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και αν συνεχιστεί η τάση θα είναι η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην ιστορία.
























www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com