Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τραύματα από πυροβόλα όπλα, εκρηκτικούς μηχανισμούς, χημικούς παράγοντες και όλα αυτά κάτω από πυρά και σε συσκότιση;...




Το σχολείο Tactical Combat Rescue – TCR (Basic & Advanced) απευθύνεται στις ένοπλες δυνάμεις, στα σώματα ασφαλείας, στους εθνοφύλακες, στους εφέδρους, στους security (land – marine) και στους επαγγελματίες υγείας. Πληροφορίες σχολείου:
Το σχολείο (Τακτική Διάσωσης Μάχης – Tactical Combat Rescue Basic) αφορά την τακτική φροντίδα απωλειών μάχης μέσα από το φάσμα του CoTCCC/DoD και του Evidence Based Medicine και απευθύνεται στις ένοπλες δυνάμεις, στα σώματα ασφαλείας, στους εφέδρους, στους security (land – marine) και στους επαγγελματίες υγείας.
Οι εκπαιδευτές τους σχολείου προέρχονται από το χώρο του στρατού (ΤCCC Instructor – NSHQ), της αστυνομίας, του λιμενικού και του κλάδου της υγείας με τις αντίστοιχες ειδικεύσεις στον τομέα αυτόν. Η προσέγγιση των εκπαιδευόμενων γίνεται μέσα από βιωματικούς τρόπους εκπαίδευσης όπου χρησιμοποιούνται ηθοποιοί για την προσομοίωση θυμάτων από τραυματισμούς μάχης με τη χρήση ειδικών προπλασμάτων (bleeding moulage) για περισσότερη αληθοφάνεια.
Είναι το πρώτο σχολείο εκπαίδευσης πρώτων ανταποκρινόμενων μάχης (CLS) στην Ελλάδα το οποίο διδάσκεται στο ΝΑΤΟικό κέντρο εκπαίδευσης MPSOTC (ΠΚΕΕΥΕ) στα σχολεία Multinational PSOs Officers και United Nation Military Observers, όπως επίσης και στην Ελληνική Αστυνομία στις ομάδες ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ και ΤΣΦ.
Εκπαιδευτικές ενότητες:
Εισαγωγή στο τακτικό περιβάλλον
Εισαγωγή στην τακτική φροντίδα απωλειών μάχης (TCCC)
Φροντίδα κάτω από πυρά (CUF)
Φροντίδα σε τακτικό περιβάλλον άνευ πυρών (TFC)
Φροντίδα κατά την τακτική διακομιδή (TEC – 9Line – Casualty Card)
Πλάνο προ αποστολής (PMP)
Ατομική και ομαδική υγειονομική συλλογή
Τρόποι μεταφοράς τραυματία (άρσεις και αυτοσχέδια φορεία)
Ασκήσεις επί αλγορίθμου MARCH-ON (MARCH-ON Skill Stations)
Δεξιότητες πρώτου ανταποκρινόμενου μάχης (CLS Skills & Drills)
Βασική τακτική κίνηση (BTM)
Νυχτερινή και ημερήσια επιχείρηση (Night/Day Ops)
Ασκήσεις υψηλού στρες (Stress Drills)
Ασκήσεις χαμηλού φωτισμού (No/Low Light Drills)
Διαδραστικά σενάρια εκτίμησης τραυματία μάχης

meducation.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com