Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Αναβάθμιση Σχολής Λιμενοφυλάκων ...


Αρ. πρωτ.: 08/2016                                            Θεσσαλονίκη 17-01-2016


ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


 κ. ΔΡΙΤΣΑ Θεόδωρο


2) ΑΡΧΗΓΟ ΛΣ-ΕΛΑΚΤ


ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ Λ.Σ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο


3) Α' ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΛΣ-ΕΛΑΚΤ


ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ Λ.Σ. ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟ Αθανάσιο






ΚΟΙΝ: 1) Μέλη Ένωσης

2) Π.Ε.Α.Λ.Σ.


3) Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.



ΘΕΜΑ: «Αναβάθμιση Σχολής Λιμενοφυλάκων».


Η σχολή Λιμενοφυλάκων, αποτελεί παραγωγική σχολή Στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, χωρίς όμως να εντάσσεται σε καμία βαθμίδα εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό, αποτελεί Πανελλήνια πρωτοπορία, μιας και είναι η μοναδική στρατιωτική σχολή που δεν ανήκει σε καμία βαθμίδα εκπαίδευσης.

Οι αντίστοιχες παραγωγικές σχολές Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ και η Σχολή Πυροσβε­στών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στελέχη που έχουν αποφοιτήσει από σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μπορούν να κατατάσσονται σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ με κατατακτήριες εξετάσεις για απόκτηση γνώσεων, οι οποίες θα ωφελήσουν τόσο τους ιδίους όσο και την Υπηρεσία.


Για λόγους ίσης μεταχείρισης μεταξύ των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, προτείνουμε την τροποποίηση, με διάταξη νόμου, της παραγράφου 8 του άρθρου 17 του ΠΔ 81 (ΦΕΚ 139-Α/2012) ως ακολούθως: “Ο χρόνος φοίτησης στη Σχολή Λιμενοφυλάκων η οποία ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...............” .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com