Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ο Χάρης Θεοχάρης ανοίγει θέμα παραίτησης Θεοδωράκη ...




Θέμα παραίτησης του Σταύρου Θεοδωράκη από τη θέση του επικεφαλής του Ποταμιού θέτει εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Θεοχάρης.
Η παρέμβαση του κ. Θεοχάρη έρχεται αφενός λίγες ημέρες μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ αφετέρου την ώρα που η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με άρθρο της στα χθεσινά ΝΕΑ, απευθύνει προσκλητήριο για την δημιουργία παράταξης τύπου ιταλικής Ελιάς. 
Και κυρίως έρχεται μετά το μεγαλοπρεπές ΟΧΙ του κ. Θεοδωράκη στην πρόταση της Φ. Γεννηματά και το ταυτόχρονο «άνοιγμα» σε μεταρρυθμιστές όπως η Αν Διαμαντοπούλου, ο Τ. Γιαννίτσης και ο Μ. Χρυσοχοΐδης.
Εθελοτυφλεί όποιος δεν βλέπει ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος άλωσης του χώρου του Ποταμιού, κυρίως από τη ΝΔ και δευτερευόντως από τον ΣΥΡΙΖΑ


Ο κ. Θεοχάρης, με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, σημειώνει: «Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει εδώ και τώρα να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό κέντρο.Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι χάριν της ιδέας αυτής».
Ωστόσο όταν ο κ. Θεοχάρης ερωτάται αν ζητά την οικειοθελή αποχώρηση του κ. Θεοδωράκη ή ακόμη και την αυτοδιάλυση του Ποταμιού απαντά ότι «το ζήτημα της διαδοχής του κ. Θεοδωράκη είναι θέμα που μόνο ο ίδιος μπορεί να δρομολογήσει, όταν και αν το θεωρήσει ώριμο».
Επί της ουσίας ο κ. Θεοχάρης στέλνει μήνυμα στον κ. Θεοδωράκη πως αν το Ποτάμι δεν αναλάβει ή δεν συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια δεν πρόκειται να μπει στη βουλή στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές.
 Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «εθελοτυφλεί όποιος δεν βλέπει ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος άλωσης του χώρου του Ποταμιού, κυρίως από τη ΝΔ και δευτερευόντως από τον ΣΥΡΙΖΑ».

 Σε άλλη ερώτηση ο κ. Θεοχάρης θεωρεί προφανές να έρθει το Ποτάμι πιο κοντά ιδεολογικά με τη ΝΔ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ωστόσο όπως σημειώνει «ο κ. Μητσοτάκης έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να αποδείξει ότι μπορεί να συγκρουστεί και με τις ακραίες φωνές» εντός της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com