Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Δεν πάνε Πειραιά, λόγω συμφώνου και Σεραφείμ, Τσίπρας και Παυλόπουλος !!!


Στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην Δεξαμενή θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός - Στο Παλαιό Φάληρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Την παράδοση που θέλει τον Πειραιά να είναι το επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανείων σπάνε φέτος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Τσίπρας ο οποίος πέρυσι είχε απελευθερώσει και το περιστέρι στην τελετή του αγιασμού στον Πειραιά, σήμερα δεν θα παραστεί. Θα παραβρεθεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην Δεξαμενή στην Αθήνα.

Αν και το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγουν να δώσουν περισσότερες εξηγήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θέλει να πάρει αποστάσεις από τον Μητροπολίτη Πειραιώς λόγω της σκληρής τοποθέτησής του και των δηλώσεων που έκανε πρόσφατα για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης. Ο κ. Σεραφείμ είχε πει για το σύμφωνο συμβίωσης ότι είναι ψευδεπίγραφο και αντίθετο με τις αρχές της πίστεως καθώς επίσης ότι «θέλουν σήμερα να δημιουργήσουν ένα νέο είδος ανθρώπου που δεν υπάρχει στη φύση». Επιπλέον είχε αναφέρει ότι «η Αμερική και το ίδρυμα Σόρος προώθησαν το σύμφωνο συμβίωσης, με στόχο να γκρεμιστεί η ορθόδοξη πίστη της Ευρώπης».

Αλλά ούτε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στον Πειραιά παρότι ο Μητροπολίτης αλλά και οι τοπικές αρχές το επιθυμούσαν και είχαν κάνει και σχετικές διαρροές ότι αναμενόταν ο κ. Παυλόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη στην Σκουφά και ακολούθως στην τελετή του αγιασμού στην Δεξαμενή. Όπως άλλωστε έκανε και όταν ήταν βουλευτής της Α' Αθηνών.

Το λιμάνι όμως δεν θα τιμήσει ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος θα αξιοποιήσει παλαιότερη πρόσκληση του Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών και θα παραστεί στην θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και ακολούθως στον αγιασμό των υδάτων στον Φλοίσβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com