Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Αφοπλισμός της Κύπρου… Ανησυχούν τα Στελέχη της Εθνικής Φρουράς!...


Τους τελευταίους μήνες έχουν πυκνώσει οι αναφορές για πιθανή λύση του Κυπριακού. Οι αναφορές αυτές προέρχονται τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, κυρίως από Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ και Ρωσία.
Η Εθνική Φρουρά και τα στελέχη της επηρεάζονται άμεσα από ενδεχόμενη λύση. Η ανησυχία των στελεχών της Εθνικής Φρουράς έχει αυξηθεί και είναι έντονη, καθώς δεν έχουν καμιά ενημέρωση για το τι θα απογίνουν εάν λυθεί το Κυπριακό.

Εάν συμπεριληφθεί ανάλογη πρόνοια, όπως στο σχέδιο Ανάν, για διάλυση της Εθνικής Φρουράς, τότε πρέπει να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των στελεχών κατά πόσο θα απορροφηθούν στη Δημόσια Υπηρεσία ή θα βρεθεί φόρμουλα αποζημίωσής τους.
Αν υπάρξει λύση του Κυπριακού προβλήματος η Στρατιωτική θητεία θα καταργηθεί και οι Μόνιμοι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί θα εργοδοτηθούν στις ομοσπονδιακές δυνάμεις ασφαλείας.
Το πλάνο που έχει προκριθεί από το υπουργείο Άμυνας, στο πλαίσιο της μελέτης που έγινε, προβλέπει μείωση της στρατιωτικής θητείας ώς τους 14 μήνες.
Η μείωση θα γίνει σταδιακά και η ταχύτητα θα εξαρτηθεί από τις προσλήψεις Οπλιτών Βραχείας Υποχρέωσης (ΟΒΥ). Αν οι οικονομικές δυνατότητες του κράτους επιτρέπουν την πρόσληψη του συνόλου των ΟΒΥ, που απαιτούνται για να λειτουργήσει σε ημιεπαγγελματικό πλαίσιο η Εθνική Φρουρά, τότε θα μειωθεί πολύ γρηγορότερα η θητεία.
Σε διαφορετική περίπτωση, αν υπάρξει σταδιακή πρόσληψη των ΟΒΥ τότε θα μειώνεται κλιμακωτά και η στρατιωτική θητεία. Οι ΟΒΥ θα είναι Κύπριοι υπήκοοι που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει η αναμενόμενη ανταπόκριση θα προσληφθούν και Έλληνες υπήκοοι. Θα υπάρξει επίσης ηλικιακό όριο που δεν θα ξεπερνάει τα 30 έτη.

Σχόλιο: Τελικά δεν πρέπει να έχουμε βάλει μυαλό …Ούτε μάθαμε κάτι απο την πρόσφατη Ιστορία μας ! Πότε οι Τούρκοι τίμησαν την υπογραφή τους ;








 http://espekm.gr/home/?p=12586














veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com