Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Οι φόβοι των στρατιωτικών για νέο «ψαλίδι»… και η σιωπή του Καμμένου !...




Καμία επίσημη απάντηση, παρά τις «οχλήσεις» σε Καμμένο.
Φόβοι των στρατιωτικών για νέο «ψαλίδι» σε συντάξεις και εφάπαξ.
Εύλογες είναι οι ανησυχίες των στρατιωτικών, των αποστράτων και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, καθότι εκτιμούν ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης όχι μόνο θα αγγίξει και τα ασφαλιστικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά θα επιφέρει νέες και ίσως πιο μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις και στο εφάπαξ.
Οι στρατιωτικοί φοβούνται ότι θα χάσουν την πλασματική πεν­ταετία (την οποία δικαιούνται λόγω του …ότι δουλεύουν έξι ημέρες την εβδομάδα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλ­λήλους), καθώς αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα υπολογιστούν με βάση τον ασφαλιστικό βίο και όχι τον εργασιακό. Αν αυτό συμβεί, τότε οι απόστρατοι θα περάσουν στην κατηγορία των φτωχοποιημένων Ελλήνων. Το εντυπωσιακό είναι ότι, παρά τις συνεχείς «οχλήσεις» των στρατιωτικών, εν ενεργεία και αποστράτων, προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο και Δ. Βίτσα, Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κατρούγκαλο, δεν έχουν λάβει καμιά επίσημη δέσμευση ότι δεν θα θιγούν οι ήδη «τσεκουρωμένες» συντάξεις των απο­στράτων. Και, ακόμη, δεν απαντούν στις αιτιάσεις των εν ενεργεία στρατιωτών ότι οι νέοι συνταξιούχοι στρατιωτικοί, πιθανότατα, θα δουν τις προσδοκίες τους για αξιοπρεπή σύνταξη να περιορίζονται.
Μετά από αυτά, είναι απολύτως δικαιολογημένο το κλίμα καχυποψίας που κυριαρχεί στις ΕΔ και στα Σώματα Ασφαλείας, απέναντι στους υπουργούς της κυ­βέρνησης. Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα εμπιστοσύνης, το οποίο δεν μπορεί να αποκατασταθεί μόνο με έωλες διαβεβαιώσεις ή με φιλικά «χτυπήματα» στην πλά­τη. Χρειάζονται τώρα σαφείς και συγκεκριμένες κυβερνητικές αποφάσεις, που θα διασφαλίζουν τουλάχιστον τα ελάχιστα εναπομείναντα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους στρατιωτικούς.




























Εφημερίδα “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com