Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Τον Ιούνιο έρχονται τα πρώτα μεταχειρισμένα CH-47D ...


To αμέσως προσεχώς χρονικό διάστημα το υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει στην αμερικανική πλευρά την προκαταβολή ώστε να ενεργοποιηθεί η διακρατική σύμβαση για την πώληση των
10 μεταφορικών ελικοπτέρων ώστε να δρομολογηθεί σταδιακά η παράδοση των Σινούκ CH-47D στην Αεροπορία Στρατού.

Ήδη το ποσό των 23 εκατ. δολάριων έχει εκταμιευθεί και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναμένεται να προβεί στα επόμενα βήματα. Τα πρώτα ελικόπτερα θα αρχίσουν να καταφθάνουν από τον Ιούλιο του 2016. Η κατάσταση των ελικοπτέρων χαρακτηρίζεται ως ικανοποιητική.
Το συνολικό κόστος του προγράμματος είναι της τάξεως των $ 125.840.802 και καλύπτει όλες τις εργασίες επιθεώρησης και αποκατάστασης των ελικοπτέρων (πριν την παράδοση τους), την προμήθεια των κινητήρων και των λοιπών υλικών και συστημάτων υπο- στήριξης. Η απόκτηση τους αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες αεροκίνησης του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ). Το πρόγραμμα των μεταχειρισμένων μεταφορικών ελικοπτέρων δεν είναι καινούργιο. Από το 2013, επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, γίνονται συζητήσεις με τις ΗΠΑ προκειμένου να παραχωρήσουν από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού μεταχειρισμένα Σινούκ στον Ελληνικό Στρατό. Μάλιστα, επρόκειτο δοθούν πριν από περίπου δύο χρόνια, αλλά οι Αμερικανοί αποφάσισαν τότε να δώσουν τα διαθέσιμα 10 ελικόπτερα σε τρίτη χώρα.






http://espekm.gr/home/?p=12320












defencenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com