Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

FACEBOOK: Αυτά είναι τα προφίλ που θα κλείσουν μέχρι το τέλος της βδομάδας!...




Σοκ σε δεκάδες χιλιάδες χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει απόφαση ευρωπαϊκής επιτροπής.
Παράνομη θα θεωρείται πιθανόν από το τέλος αυτής της εβδομάδας η πρόσβαση παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, στις χώρες της Ευρώπης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Όπως αναφέρεται, θα πρέπει να υπάρχει η ρητή συγκατάθεση των γονέων, προκειμένου τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση βασίζεται στο αποτέλεσμα ψηφοφορίας της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την αύξηση του ορίου της «επιτρεπόμενης ψηφιακής ηλικίας» από τα 13 στα 16 έτη.
«Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων παιδιών ηλικίας μικρότερης των 16 ετών, θα πρέπει να είναι νόμιμη μόνο εάν -και στο βαθμό που αυτή απαιτείται- υπάρχει συγκατάθεση ή άδεια από τον κηδεμόνα του παιδιού», αναφέρεται σε μια πρόσφατη τροποποίηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com