Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Aμερικανικά MME: “Η Ρωσία απείλησε την Τουρκία με πυρηνικό ολοκαύτωμα αν εισβάλει στην Συρία”...


Η Ρωσία απείλησε ευθέως την Τουρκία με πυρηνικό ολοκαύτωμα αν εισβάλλει στην Συρία ενώ προσομείωσε σε άσκηση προσβολή στόχων της τουρκικής επικράτειας με τακτικά βαλλιστικά συστήματα Iskander-M.
Αμερικανικά αλλά και ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η Ρωσική κυβέρνηση προειδοποίησε τον Ρ.Τ.Ερντογάν ότι θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά τακτικά όπλα για να προστατευθούν οι ρωσικές δυνάμεις στην Συρία από τις υπέρτερες αριθμητικά τουρκικές αν χρειαστεί.
Την αποκάλυψη κάνει ο αμερικανός δημοσιογράφος Robert Parry ο οποίος αναφέρει σχετικά:
“Πηγή κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν μου είπε ότι οι Ρώσοι έχουν προειδοποιήσει τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν ότι η Μόσχα είναι προετοιμασμένη για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων αν χρειαστεί για να σώσει τα στρατεύματα της από μια τουρκική και σαουδαραβική εισβολή”!
Όπως αναφέρoυν τα ρωσικά ΜΜΕ αν και δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς το λεγόμενο αυτό εντούτοις ο συγκεκριμένος αμερικανός δημοσιογράφος διακρίνεται για την αξιοπιστία του και την ακεραιότητα του ενώ είναι γνωστός για τις “βαθιές πηγές” του.
Όπως συνεχίζει το ρωσικό δημοσίευμα “στις 11 Φεβρουαρίου 2016 το συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας είχε κατεπείγον σύσκεψη με δημόσια αναφορά πράγμα περίεργο ενώ την ίδια ημέρα η ηγεσία του ρωσικού Στρατού ξεκίνησε μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων ετοιμότητας στην Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια γεγονός που δείχνει ότι στόχος ήταν να προετοιμαστεί η ρωσική στρατιωτική μηχανή για άμεση δράση και περαιτέρω εξουδιοδότηση για χρήση πυρηνικών όπλων”.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον έχουν κινητοποιηθεί και η Ανατολική με την Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια.Το γεγονός αυτό έρχεται σε άμεση σύνδεση με την επικοινωνία Μ.Ομπάμα-Β.Πούτιν στις 14 Φεβρουαρίου καθώς οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για την συγκεκριμένη ρωσική πρόθεση από την Τουρκία.
Η πυρηνική απειλή είχε άμεσο αποτέλεσμα: Έτσι εξηγείται η στάση των ΗΠΑ και Ευρωπαίων συμμάχων τους οι οποίοι συνιστούν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση στον Ρ.Τ.Ερντογάν ώστε να μην προκύψει πόλεμος Τουρκίας-Ρωσίας ενώ Γαλλία και ΗΠΑ ουσιαστικά δεν προσφέρουν καμία στήριξη στην αυτοκτονική πρόθεση του “Σουλτάνου”.
Μέχρι τώρα Σ.Αραβία και Τουρκία δεν έχουν προχωρήσει στις αντίστοιχες ενέργειες με βάση την σκληρή ρητορική τους ενώ το τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών στην Λαττάκεια “έπεσε” και ο συριακός Στρατός απέχει λίγα μόνο χλμ πλέον και από την Ιντλίμπ.
To γεγονός αυτό ενισχύεται και από την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που ουσιαστικά προσομείωσε σε άσκηση προσβολή στόχων της τουρκικής επικράτειας:
“Πύραυλοι Iskander-M έπληξαν στόχους σε απόσταση 300 χλμ κατά την διάρκεια άσκησης της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας”.“Ο πύραυλος έπληξε με επιτυχία τον στόχο του στο πεδίο βολής Kapustin Yar στην περιοχή Astrakhan”. “Η 58Η Ταξιαρχία της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης έχει εξοπλιστεί με Iskander-M”.
Αν το συνδέσουμε με την αναγγελία του Υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σ.Σοιγκού πως οι στρατιωτικές ασκήσεις έχουν “νοτιοδυτική” κατεύθυνση το “καμπανάκι” χτυπάει δυνατά για την Τουρκία…
























http://www.skaiaegean.gr/?p=41852

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com