Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

«Φτάνει η κοροϊδία των κυβερνώντων» ...




Η υπομονή στέρεψε και οι στρατιωτικοί μαζί με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, που βρίσκονται, όπως όλα δείχνουν, στην πρωτοπορία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ετοιμάζονται να δώσουν τη μεγαλύτερη μάχη από την αρχή των μνημονίων.
Diamartiria espekmsomata-asfaleias-
Οι μέρες του 2012 αποτελούν μια ανάμνηση που γεννά, πλέον, μόνο πικρία και οργή. Ήταν τότε που ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη μεγαλειώδη πορεία στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, στήριζε τις κινητοποιήσεις, τους καλούσε στη ΔΕΘ και έβαζε στο στόχαστρό του τον σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση συμπεριφέρεται –και ο κ. Στουρνάρας ιδιαίτερα– ως ένας απλός λογιστής που δεν κατανοεί την κοινωνική βαρύτητα των επιλογών του». Για τους στρατιωτικούς, οι δεσμεύσεις για εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και το ενδιαφέρον στην πολύωρη επίσκεψη στο ΥΠΕΘΑ που έδειξε ο νυν πρωθυπουργός, το 2012, μοιάζουν με κακόγουστο αστείο.
Σήμερα, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Δεν έγινε τίποτα υπέρ των στρατιωτικών και των στελεχών των ΣΑ, ενώ, αντίθετα, χειροτέρεψε η κατάστασή τους, αφού οι ίδιοι, οι σύζυγοι, οι γονείς, τα παιδιά και τα αδέλφια τους αναγκάζονται να ζουν σε χειρότερες συνθήκες, με λιγότερα διαθέσιμα χρήματα και χωρίς ελπίδα στον ορίζοντα. Μάλιστα, όπως καταλαβαίνουν τα στελέχη, με την πορεία που έχει πάρει το Ασφαλιστικό, πλέον, η κυβέρνηση τους προτείνει να «υποστείλουν» τη σημαία, να «παραδοθούν», να βγουν στην σύνταξη άρον – άρον, για να πάρουν λίγα ψίχουλα περισσότερα. Στρατιωτικοί και στελέχη των ΣΑ, όμως, δεν δείχνουν πρόθυμοι να σκύψουν το κεφάλι, παρά τις διαβεβαιώσεις πως… δεν καταλαβαίνουν τι τους ετοιμάζουν και ότι η κυβέρνηση απλώς θέλει να έχουν π.χ. τη δυνατότητα όσοι αποστρατεύονται, λόγω δυσμενούς κρίσης, να μετατάσσονται σε άλλη θέση του Δημοσίου, ενώ τα θεμελιωμένα δικαιώματα κατοχυρώνονται πλήρως.
Diamartiria espekm
«Μας αγνόησαν»
Αυτό που λένε οι ενδιαφερόμενοι είναι πως η κυβέρνηση τους γέλασε, τους αγνόησε και πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων (θεωρώντας προφανώς αδυναμία) την απίστευτη υπομονή που έδειξαν επί έναν χρόνο. Οι στρατιωτικοί και τα στελέχη των ΣΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κοινές πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας με στολή και ταυτόχρονη παρουσία-συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από άλλες κοινωνικές τάξεις. Με τα λόγια που στελέχη της νυν κυβέρνησης έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση, οι συνδικαλιστές διαμηνύουν «Όλοι στον αγώνα! Ή εμείς ή αυτοί!» και αφήνουν, στην περίπτωση των ΣΑ ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, θυμίζοντας «τις παραδοχές του νυν υπουργού Εργασίας, ως «προνομιούχου» συνομιλητή και συμβούλου μας, σε ανύποπτο χρόνο, για το δικαίωμα της απεργίας, της αποχής από δευτερεύοντα καθήκοντα κ.λπ.».
Η στάση τους, άλλωστε, είναι σίγουρο πως βρίσκει σύμφωνο και τον υπουργό, που το 2006 έγραφε στον «Ριζοσπάστη» (για τον αγώνα των πέντε Κουβανών) πως «η αλληλεγγύη, επομένως, αποτελεί ταυτόχρονα την καλύτερη άμυνα για την απόκρουση παρόμοιων πρακτικών, που απειλούν να υπονομεύσουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του καθενός μας».


















Κώστας Αττίας – Εφημερίδα “Παρασκήνιο”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com