Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μουζάλας: Μας έκλεισαν τα σύνορα με πραξικόπημα !!!


Δεν είναι δυνατόν η Αυστρία να στρέφεται κατά της Ελλάδας με μια τέτοια κίνηση, που καταστρατηγεί τις αποφάσεις της ΕΕ, τόνισε για την αυριανή σύσκεψη στη Βιέννη με Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία που «δεν έχουν δώσει ούτε κουβέρτα για τους πρόσφυγες».
Πραξικόπημα χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας το κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας, καθώς, όπως τόνισε «πέντε αρχηγοί αστυνομιών αλλάζουν την απόφαση των ηγετών της ΕΕ», μόλις δέκα ώρες μετά.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ενέργεια με στοιχεία πραξικοπηματικά», είπε εξηγώντας πως «τελειώνει μια σύσκεψη πρωθυπουργών κι αυτοί δέκα ώρες μετά την παραβιάζουν».

Ο κ. Μουζάλας μιλώντας στον Σκάι στάθηκε ιδιαίτερα στην κίνηση της Αυστρίας, που συγκαλεί αύριο στην Βιέννη σύσκεψη των χωρών της οδού των Δυτικών Βαλκανίων για τους πρόσφυγες: «Τους καλεί όλους, εκτός της Ελλάδας, μια κίνηση πολύ εχθρική κατά της χώρας μας» τόνισε και συνέχισε: «Παραβιάζει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ και ονομάζει την Ελλάδα "πύλη εισόδου", ελπίζοντας ότι έτσι θα μειώσει τις προσφυγικές ροές, επιβαρύνοντας την δική μας χώρα. Στην πραγματικότητα θα αυξήσει τόσο πολύ την παράνομη μετανάστευση που τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα».

«Είναι λυπηρό για την Αυστρία κι εγώ δεν την χαρίζω στους Βίζενγκραντ, γιατί έχει δεχτεί 90.000 πρόσφυγες κι αυτοί δεν έχουν δώσει ούτε μια κουβέρτα, λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά οι ίδιοι οι Αυστριακοί κάνουν τα πάντα για να μπουν στην ομάδα αυτή και κάνουν λάθος», είπε.

Από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, ο κ. Μουζάλας ενημέρωσε πως «εξαντλούνται όλα τα περιθώρια, γίνονται διαβήματα σε όλους, ο πρωθυπουργός εκφράζει την δυσαρέσκειά του στους ομολόγους του, όπως κι εγώ, μιλούμε και με την ολλανδική προεδρία, ο κ. Αβραμόπουλος, εκ μέρους της Κομισιόν, καταδίκασε την κατάσταση».

«Τα προβλήματα θα τα υποστούμε για λίγο, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Ήδη κατασκευάζουμε καινούριους χώρους για τους ανθρώπους αυτούς, υπάρχει μια αναστάτωση, αλλά δεν θα υπάρχει για πολύ. Τακτοποιούνται, με βάση τους νόμους της χώρας, με σεβασμό της αξιοπρέπειας των Ελλήνων και των ανθρώπων αυτών. Τα πράγματα θα μπουν σε έναν ρυθμό και θα αντιμετωπιστούν, αν και στην αρχή δεν μπορούμε να αποφύγουμε την αναστάτωση» επισήμανε τέλος ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com