Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ανεργία, Οικονομία και "Μετανάστευση", τα Προβλήματα των Ελλήνων ...


Η ανεργία, η οικονομία και η λαθρομετανάστευση είναι τα σημαντικότερα προβλήματα των Ελλήνων, σύμφωνα με στοιχεία του νέου ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, οι Έλληνες ιεραρχούν ως κορυφαίο εθνικό πρόβλημα την ανεργία (55%) και τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας (45%), ενώ ως μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση θεωρούν τις υψηλές λαθρομεταναστευτικές ροές (52%).
Επτά στους 10 Έλληνες τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ, παρότι αντίστοιχο ποσοστό θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάρει λάθος δρόμο, καθώς εκτιμούν ότι η Ελλάδα δε μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα το μέλλον ούσα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ποσοστό 57%), σύμφωνα με το τακτικό Ευρωβαρόμετρο (Νοέμβριος 2015).
Την ίδια στιγμή όμως, σε ποσοστό 63% οι Έλληνες εμφανίζονται περισσότερο απαισιόδοξοι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για το μέλλον της Ευρώπης.
Ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά δυσπιστίας προς τους εγχώριος και ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς το 81% δηλώνει δύσπιστο ως προς την Ε.Ε., το 71% προς το Ευρωκοινοβούλιο, το 75% προς την Κομισιόν και το 78% προς την ΕΚΤ.
Σε εθνικό επίπεδο, το 92% αποδοκιμάζει τα πολιτικά κόμματα, το 83% τη Βουλή, το 82% την κυβέρνηση και το 82% τις τοπικές ή περιφερειακές αρχές. Το αντίστοιχο ποσοστό δυσπιστίας προς τα ΜΜΕ ανέρχεται έως και το 80%.
























http://www.skaiaegean.gr/?p=41897

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com