Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Επέκταση χορήγησης επιδόματος εξομάλυνσης ...




Αριθμ. πρωτ: 27/2016                               Θεσσαλονίκη 24-02-2016


ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 

κ. ΔΡΙΤΣΑ Θεόδωρο


KOIN: 1) ΑΡΧΗΓΟ ΛΣ-ΕΛΑΚΤ


ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ Λ.Σ. ΡΑΠΤΗ Σταμάτιο


2) ΠΟΕΠΛΣ


3) ΠΕΑΛΣ




ΘΕΜΑ: «Επέκταση χορήγησης επιδόματος εξομάλυνσης».

Αξιότιμε κε Υπουργέ,



Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για την νέα μοριόδοτηση μεταθέσεων των οπλιτών, περιλαμβάνεται και διάταξη που καθορίζει το επίδομα εξομάλυνσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ειδικές περιπτώσεις στελεχών όπως οι διαζευγμένοι αλλά και άγαμοι με παιδιά.

Με τη διάταξη αυτή, ρυθμίζεται ο τρόπος καταβολής του επιδόματος εξομάλυνσης, για όσους τελούν σε διάζευξη ή διάσταση ή είναι άγαμοι και έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του εν λόγω επιδόματος.

Τούτο θα καταβάλλεται, υπό την προϋπόθεση ότι οι παραπάνω αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή, καθότι μέχρι πρότινος λόγω της διάζευξης έπαυε η παροχή του εν λόγω επιδόματος, με αποτέλεσμα η παραπάνω κατηγορία των συναδέλφων μας, να αντιμετωπίζεται σα να μην έχουν τέκνα, ενώ αυτά προφανώς και υπάρχουν και μετά τη διάζευξη ή τη διάσταση. Οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη γονική ιδιότητα, εξακολουθούν να υφίστανται και στις περιπτώσεις που οι γονείς δεν συνοικούν με τα τέκνα τους και για το λόγο αυτό, υποβάλλονται σε δαπάνες και καταβάλλουν διατροφή.

Δεδομένου ότι οι αποδοχές μας διέπονται από τις ίδιες διατάξεις του ειδικού μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (άρθρο 51 ν.3205/2003), ζητάμε εκ μέρους σας, την κατάθεση σχετικής τροπολογίας και για τους Υπηρετούντες στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, έτσι ώστε το επίδομα εξομάλυνσης να διαμορφωθεί ως κάτωθι:

-105,86 ευρώ για όλους τους εν γένει Λιμενικούς
-159,61 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα,
-212,94 ευρώ για τους έγγαμους ή τους διατελούντες σε χηρεία, οι οποίοι έχουν τέκνα που αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη οικογενείας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος
-212,94 ευρώ όταν πρόκειται για συζύγους που τελούν σε διάσταση ή διαζευγμένους ή άγαμους που έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του,και χορηγείται εφόσον αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή



Ευελπιστούμε στην άμεση διευθέτηση του ζητήματος και την κατάθεση σχετικής τροπολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com