Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ικανοποιημένη η Ε.Ε. από τα hot spots ...


Αποκλείει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης ο Τ. Κουίκ...

Το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης απέκλεισε σε σημερινή (19/2) συνέντευξή του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Τέρενς Κουίκ, στην ιστοσελίδα newpost.gr.
Ειδικότερα, ο κ. Κουίκ υποστήριξε πως η αποδοχή ή όχι της παραίτησης του κ. Σγουρίδη, καθώς και η πιθανότητα ανασχηματισμού της κυβέρνησης αποτελούν «αποκλειστική αρμοδιότητα» του πρωθυπουργού, ωστόσο ο ίδιος έσπευσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.
Ότι η αναλογία συμμετοχής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.) στη συγκυβέρνηση δεν θα μεταβληθεί, ακόμα και σε περίπτωση που ο Αλ. Τσίπρας κάνει δεκτή την παραίτηση Σγουρίδη, σημείωσε ακόμα ο υφυπουργός, ενώ ερωτηθείς για το ποιος θα προταθεί από τους ΑΝΕΛ σε περίπτωση αντικατάστασης του κ. Σγουρίδη ζήτησε περισσότερη προσοχή στα ονόματα των δημοσιογραφικά φερόμενων ως αντικαταστατών, επισημαίνοντας «πρώτον, ακόμα δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τελική απόφαση του πρωθυπουργού, άρα ας μην γίνεται κανιβαλισμός σε έναν υπουργό που εξακολουθεί να είναι στην κυβέρνηση μέχρι την τελική απόφαση».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ικανοποίηση των ευρωπαίων εταίρων για τα hot spots.
«Οι ευρωπαίοι εταίροι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την τήρηση των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης στη δημιουργία των hot - spots, που προσωπικά προτείνω να λέγονται Κέντρα Ταυτοποίησης», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν τον έλεγχο των hot-spots θα έχει τελικά ο κ. Καμμένος ή ο κ. Μουζάλας, απάντησε ότι «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέλαβε αλλού να αποτελειώσει εργασίες και αλλού να τις ξεκινήσει από μηδενική βάση.
Δούλεψε με μεθοδικότητα, με ικανά στελέχη των Ε.Δ., τήρησε τις δεσμεύσεις του και έδωσε όλα τα εφόδια για να πάει χωρίς εκκρεμότητες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
Από εκεί και πέρα, τη λειτουργία των Κέντρων Ταυτοποίησης (KE.TA.) και των Κέντρων Επανεγκατάστασης έχει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας, με τον οποίο έχει εξαιρετική συνεργασία ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας όπως και εγώ, που έχω εμπλακεί με το προσφυγικό ως σύνδεσμος - συντονιστής με την Εκκλησία, την Αρχιεπισκοπή και τη φιλανθρωπική Οργάνωσή της «Αποστολή» που διευθύνει ο Κωστής Δήμτσας» πρόσθεσε, αναφέροντας στην συνέχεια ότι «ήδη ανακοινώθηκε ότι η «Αποστολή» θα «υιοθετήσει» εξ ολοκλήρου το ΚΕ.ΤΑ. Σάμου».
 

 

 

 

 

www.bankingnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com