Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Περνάει ο στρατός ο φρουρός… των Hot spots!...


Το εμβατήριο βέβαια λέει ότι περνάει ο Στρατός της πατρίδος φρουρός, αλλά το τροποποιήσαμε προς το πιο… Συριζαϊκό να είμαστε… in όπως τα Κέντρα καταγραφής, που ελληνικά πλέον ονομάζονται… Hot spots. Το τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, πλην νησιών του Β. Αιγαίου, το ζούμε με τις αντιδράσεις των κατοίκων, αλλά είναι ευκαιρία να προβληματιστούμε γενικότερα. Θυμάμαι μια γερή χιονόπτωση στο νησί, χωρίς να θυμάμαι χρονιά. Στη μνήμη μου έχει μείνει ότι ξεκινήσαμε με την Ειρήνη Αναγνώστου στις 6.00 π.μ. από τον Φραγκομαχαλά να πάμε στην Καλαμπόκα, που ήταν τότε η Αλήθεια με τα πόδια, γιατί ότι και να γίνονταν εμείς έπρεπε να δώσουμε ενημέρωση. Θυμάμαι ακόμα ότι περάσαμε την Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα και το χιόνι ξεπερνούσε τους αστραγάλους μας. Εννοείται ότι δεν κυκλοφορούσε όχημα ούτε για δείγμα πλην… των οχημάτων του Στρατού.
Αυτός είναι ο Στρατός, φρουρός της πατρίδας και ενεργός όταν τα πράγματα έχουν φτάσει στο… αμήν. Τούτο στο νησί μας το ζούμε καθημερινά. Ο Στρατός να πάει σήμερα στην αναδάσωση στη Νέα Μονή απ’ όπου και η φωτογραφία, με το κρύο να περουνιάζει τα κόκκαλα, ο Στρατός να καθαρίσει τις παραλίες, ο Στρατός να προσφέρει αίμα στην ανάγκη του καθενός, ο Στρατός να στείλει γεννήτριες ρεύματος, ο Στρατός για όλα τα δύσκολα.
Αυτό έγινε σήμερα και με τα Κέντα καταγραφής. Η Κυβέρνηση με την ανάθεση της κατασκευής τους στον Στρατό, ένα έδειξε, την ανικανότητα της να κάνει και αυτό.
Ωραία λοιπόν, από την Σέγκεν δεν θα μας πετάξουν, επειδή ολιγωρήσαμε στην κατασκευή, ο Στρατός θα τα παραδώσει μια μέρα πρίν την τελική ημερομηνία και πάμε και στοίχημα, όμως τα πράγματα εδώ δεν είναι απλά και επιτρέψτε μας ένα παράδειγμα.
Πριν 15 χρόνια λόγω αδυναμίας του ΕΚΑΒ, τι να γίνει να πεθαίνουν οι ακρίτες; Tην μεταφορά με C – 130 ανέλαβε προσωρινά ο Στρατός, έκτοτε το προσωρινό μονιμοποιήθηκε. Απλά το υπουργείο εθνικής Αμυνας χρεώνει το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας… χρωστάει. Τουτέστιν η Πολεμική Αεροπορία χρεώθηκε τις αεροδιακομιδές.
Πάμε πάλι στα Κέντρα Καταγραφής. Επικεφαλής για την κατασκευή τους ορίστηκε πρώην Ανώτατος Αξιωματικός, απόστρατος καταδρομέας και απ’ ότι είπε ο υπουργός Αμυνας, σε κάθε Κέντρο καταγραφής θα οριστεί απόστρατος Αξιωματικός, όμως τα πράγματα μάλλον δεν μυρίζουν καλά. Ο Στρατός δεν φτιάχνει μόνο πυρετωδώς την ΒΙΑΛ, στήνει και μαγειρεία και απ’ ότι αποφασίστηκε θα βάλει μπροστά και τους κινητούς φούρνους, αυτούς που σε περίπτωση πολέμου, μπορούν να παρασκευάζουν ακόμα και 10.000 ψωμιά την ημέρα για να μην πεινάσει ο πληθυσμός. Τι μένει; Να επαναληφθεί το κόλπο του ΕΚΑΒ, να φορτώσουν δηλαδή στον Στρατό και την λειτουργία, φύλαξη, καθαρισμό κ.λ.π. των Κέντρων και εδώ χαλάει η δουλειά.
Οι πρόσφυγες – μετανάστες δεν είναι ακρίτες ασθενείς, ούτε εγκλωβισμένος σε Ι.Χ σε χαράδρα, που θα τρέξουν οι καταδρομείς να τον βγάλουν, είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, που θέλει ειδική συμπεριφορά, που δεν την ξέρει ο Στρατός, απλούστατα γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά του. Συνεπώς αν γίνει αυτό που φοβόμαστε, θα μπλέξουμε και κυρίως την ανευθυνότητα ή την ανικανότητα κυβέρνησης και πολιτείας θα την φορτωθεί ο Στρατός και αυτό δεν πρέπει να γίνει σε καμιά περίπτωση.
Κοντολογίς, τα ξεφτιλίσαμε που τα ξεφτιλίσαμε όλα, ο Στρατός μέχρι στιγμής την έχει γλυτώσει, ας τον αφήσουμε στην ουσιαστική και σημαντική δουλειά του. Ηδη στην Ευρώπη συζητούν να στείλουν «Ευρωστρατό» να φυλάει τα σύνορα μας, λες και εμείς αν θέλαμε ή είμαστε ευρωπαϊκά γαϊδούρια, δεν θα αφήναμε να πνιγούν καμιά εκατοστή μετανάστες να πάρουν οι υπόλοιποι… το μήνυμα, ή δεν μπορούμε να τα φυλάξουμε μόνοι μας και θέλουμε βοήθεια από τους Κολονέλους, που πέρασαν από μικροσκόπιο τις στέγες των Βυρσοδεψείων μην εισπνεύσουν τα πνευμονάκια τους… αμίαντο.
Υ.Γ Την Παρασκευή κατεβαίνουν οι αγρότες τα τρακτέρ στην Αθήνα. Αντε να δούμε ποιος θα είναι Πρωθυπουργός στην… παρέλαση. Πάντως Αλέξη δεν θα τον λένε.

alithia.gr


http://espekm.gr/home/?p=13063

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com