Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΠΩΛΑ ΡΟΥΠΑ...


Σε κρησφύγετο στην Αθήνα έχει λουφάξει η Πώλα Ρούπα, με την υποστήριξη...
δύο ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, και προσπαθεί να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της, να ανακτήσει την επικοινωνία με τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη για να καταστρώσουν το μεγάλο σχέδιο που θα τον βγάλει από τη φυλακή.

Ουσιαστικά, η 45χρονη βγήκε καταφύγιο στον χώρο που θα κρυβόταν ο αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα» αν ολοκληρωνόταν η επιχείρηση «εναέριος Γοργοπόταμος». «Η Ρούπα εφαρμόζει το σχέδιο που είχε καταστρώσει από τη στιγμή που κατάφερε να φύγει από το σημείο της βαριάς προσγείωσης του ελικοπτέρου και να ξεγλιστρήσει από τα μπλόκα της Αστυνομίας. Συνεπώς δεν αυτοσχεδιάζει. Απλά εφαρμόζει τη δεύτερη φάση του σχεδίου της, κάτι που κάνει πολύ δύσκολο το έργο μας», εξηγεί αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και συμπληρώνει: «Σίγουρα θα κρυφτεί για αρκετούς μήνες πριν κάνει ξανά την εμφάνισή της με νέο λουκ και στοιχεία ταυτότητας».

Το γεγονός ότι η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη επέλεξε με ανάρτηση σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου να δώσει το στίγμα της και να επιβεβαιώσει ότι αυτή ήταν η γυναίκα που κατέστρωσε και υλοποίησε το σχέδιο απόδρασης από τις Φυλακές Κορυδαλλού ερμηνεύεται ως μια κίνηση που δεν είναι καθόλου τυχαία. Είχε, λένε οι πληροφορίες, σχεδιάσει πώς θα ανέβαζε το κείμενο στο Ιντερνετ, ποια ημέρα θα το έκανε και με ποιο τρόπο χωρίς να αφήσει το ηλεκτρονικό της στίγμα. Με μια όμως διαφορά. Αντί να αναφέρει τις λεπτομέρειες μιας πετυχημένης απόδρασης, περιέγραψε στη μακροσκελέστατη επιστολή της τα γεγονότα ενός αποτυχημένου σχεδίου τώρα που καλείται, όπως η ίδια λέει, να επανεξετάσει για να μη γίνουν τα ίδια λάθη.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι μόνο ένα λάθος ή ένα τυχαίο γεγονός θα καρφώσουν τα ίχνη της και θα τη δώσουν στο πιάτο των διωκτών της. Επειδή είναι αρκετά έμπειρη και έχει μάθει για χρόνια να ζει κυνηγημένη, λένε ότι δεν θα πέσει έτσι εύκολα. Δεν κυκλοφορεί έξω και όταν το κάνει παίρνει αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας ενώ οι λιγοστές επαφές με τους “συντρόφους” και τον Μαζιώτη γίνονται με όλους τους κανόνες της συνομωτικότητας του «αντάρτικου πόλης».

Η επιστροφή στην Αθήνα και οι δύο «σύντροφοι»

Οταν τον Ιούλιο του 2014 ο αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα» πέφτει στο Μοναστηράκι στα χέρια της Αστυνομίας, η Πώλα Ρούπα εξαφανίζεται. Λες και άνοιξε η γη και την κατάπιε. Η φυγή της δεν είναι τυχαία καθώς βάζει σε εφαρμογή ένα Plan b που έχει στήσει με τον Νίκο Μαζιώτη και περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες. Από το πώς θα κινείται, πού θα βρίσκει χρήματα, τι θα γίνει με το ανήλικο παιδί της, πώς θα επικοινωνεί με τον σύντροφό της και κυρίως πώς, μόλις κοπάσουν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, θα τον βγάλει από τη φυλακή.

Πληροφορίες λένε ότι η 45χρονη γυναίκα έφυγε από το Μαρούσι έχοντας στη διάθεσή της έξι πλαστές ταυτότητες, χρήματα για τα πρώτα της έξοδα, στη συνέχεια πρόσβαση στο «επαναστατικό ταμείο» και φυσικά δυνατότητα χρησιμοποίησης του οπλισμού του «Επαναστατικού Αγώνα». Η παραδοχή της ίδιας στο κείμενο που ανέβασε στο Διαδίκτυο, ότι δηλαδή πραγματοποίησε την «απαλλοτρίωση» των χρημάτων της τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» τον περασμένο Ιούνιο, αρπάζοντας 125.0000 ευρώ, μπερδεύει λίγο την κατάσταση.

Είχε ανάγκη από χρήματα ή οι λόγοι ήταν συμβολικοί; Μήπως δηλαδή ήθελε να στείλει το μήνυμα πως έχει την επιχειρησιακή ικανότητα να πραγματοποιεί χτυπήματα και μάλιστα εντυπωσιακά, σε κεντρικά σημεία κάτω από τη μύτη των διωκτών της; Παράλληλα, όμως, η ανάληψη ευθύνης για τη συγκεκριμένη ληστεία έδωσε στους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής πλήθος στοιχείων που μέχρι εκείνη τη ώρα απλώς υποψιαζόταν. Οπως για παράδειγμα ότι η Πώλα Ρούπα έχει στο πλευρό της δύο άτομα από το «αντάρτικο πόλης», τα οποία μπορούν σε υποστηρικτικό ρόλο να λάβουν μέρος σε ενέργειες, όχι όμως να στήσουν και να εκτελέσουν μια τρομοκρατική επίθεση. Την πρώτη και την τελευταία λέξη φαίνεται να την έχει η ίδια. Αλλωστε και στη ληστεία είχαν τον ρόλο του οδηγού και συνοδού στα οχήματα διαφυγής και όχι των ένοπλων εισβολέων στην τράπεζα.

Πηγή που έχει πρόσβαση στον φάκελο Μαζιώτη αναφέρει ότι η Αντιτρομοκρατική είχε καταφέρει τις ημέρες των Χριστουγέννων να ανιχνεύσει κινήσεις της Πώλας Ρούπα. Ηταν τότε που αναζητούσε κατάλυμα στην ευρύτερη περιοχή της Τραγάνας Φθιώτιδας καταφέρνοντας μάλιστα μέσω ενός συνδέσμου να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την «αποφυλάκιση» του συντρόφου της αλλά και άλλων «ανταρτών πόλης». Ολα δείχνουν ότι το κρίσιμο δίωρο, από τη στιγμή δηλαδή που επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο μέχρι να φτάσει η Αστυνομία στο σημείο, η Πώλα Ρούπα κατάφερε να επικοινωνήσει με σύνδεσμό της ο οποίος κινούνταν στην περιοχή στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά για να τη φυγαδεύσει από το σημείο.


Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως από την περιοχή της Θήβας μεταφέρθηκε αμέσως σε προάστιο της Αθήνας όπου και παραμένει χωρίς να βγαίνει ούτε λεπτό από το οίκημα. Το ανήλικο παιδί της θα το συναντήσει βάσει σχεδίου συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Αλλωστε, οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι η Ρούπα δεν κινούνταν όπως αρχικά εκτιμούσαν μαζί με το ανήλικο παιδί της, αλλά το είχε αφήσει σε ένα φιλικό έμπιστο ζευγάρι και το επισκεπτόταν αρκετά συχνά προκειμένου να περνά χρόνο μαζί του και να φροντίζει για την ανατροφή του.

Το νέο λουκ και οι επικοινωνίες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, για τη ναύλωση του ελικοπτέρου η Ρούπα χρησιμοποίησε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, με το όνομα «Χριστίνα Αρβανίτη». Οι περιγραφές του πιλότου, του τελευταίου δηλαδή ανθρώπου που την είδε, είναι αδύνατη με κοντά ξανθά μαλλιά και ότι φορούσε καστανή περούκα μέχρι το ύψος των ώμων, όπως επίσης μαύρο κολάν, λευκό παλτό με λευκή ζώνη και μαύρα παπούτσια και κρατούσε μαύρη γυναικεία γυαλιστερή τσάντα και μια χειραποσκευή. Ενδεικτικό της ικανότητας της Ρούπα να μεταμορφώνεται είναι το ότι ο χειριστής του ελικοπτέρου που νοίκιασε για να βγάλει τον Μαζιώτη από τη φυλακή, αν και έμπειρος πρώην αστυνομικός δεν κατάφερε να την αναγνωρίσει.


Είναι βέβαιο πως όταν αποφασίσει να βγει πάλι στην ενεργό δράση θα κάνει νέες αλλαγές στο λουκ της. Οι μεταμφιέσεις και οι αλλαγές στην εμφάνιση και το χρώμα των μαλλιών της είναι απαραίτητες για να περνά απαρατήρητη και να θολώνει τα νερά όταν αποφασίσει να ενεργοποιηθεί και πάλι στο «αντάρτικο πόλης». Αυτό που δυσκολεύει τις επόμενες κινήσεις της είναι το γεγονός, όπως λένε οι πληροφορίες, ότι έχει διακοπεί οποιαδήποτε επαφή με τον Νίκο Μαζιώτη. Αλλωστε, στο σχέδιο που είχε καταστρώσει για τις κινήσεις μετά την απόδραση δεν περιελάμβανε το κομμάτι «επικοινωνία», αφού αν πετύχαινε, το ζευγάρι θα ήταν και πάλι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com