Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Σε “ναυάγιο” που “μολύνει” τα εθνικά μας συμφέροντα εξελίσσεται η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ...




Tου Γιάννη Πετρίδη
Σε ένα μεγάλο επιχειρησιακό “ναυάγιο” εξελίσσεται προσπάθεια του ΝΑΤΟ να αποτρέψει τις προσυγικές και λαθρομεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο, όπως ακριβώς είχε προβλέψει το pronews.gr.
Ενα “ναυάγιο” το οποίο όμως έχει “μολύνει” ήδη με περαιτέρω τουρκικές διεκδικήσεις και έχει χρησιμοποιηθεί για να γίνουν ευρύτερα γνωστές αυτές οι διεκδικήσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Αλλωστε το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν το ένα από τα δύο κράτη (το δεύτερο ήταν η Γερμανία) που είχαν την έμπνευση να εμπλακεί το ΝΑΤΟ στην επιχείρηση, τα λέει όλα.
Από την αρχή η Τουρκία κατηύθυνε την ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση κατά βάση στην Λέσβο, με αποτέλεσμα οι καλά ενημερωμένοι διακινητές, να μεταφέρουν εγκαίρως τις ροές νοτιότερα και να “πνιγούν” Χίοςκαι Σάμος, όπως και τα Δωδεκάνησα μέχρι το Καστελόριζο.
Το κυριότερο: Οι ροές είναι αυξημένες κατά 20%! Και αυτά που λένε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας περί μείωσης κατά 50% είναι-επιεικώς-ανακριβή.
Τα πλοία του ΝΑΤΟ που υπάρχουν σήμερα στο Αιγαίο, δεν μπορούν στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσουν ο,τιδήποτε για τον απλούστατο λόγο ότι το επιχειρησιακό πλαίσιο είναι λάθος δομημένο.
Μια φρεγάτα ειδοποιεί ότι είδε π.χ. δέκα βάρκες να πλέουν προς τα ελληνικά νησιά και μέχρι να ενημερώσει, οι βάρκες έχουν ήδη φτάσει όχι στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά στην ακτή του νησιού!.
Οι διακινητές εκπέμπουν μαζικά 30-50 βάρκες και καμία δεν μπορεί να αναχαιτιστεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα, αφού δεν υπάρχει και καμία προθυμία από την Τουρκία να τους αποτρέψει.
Και βέβαια το ερώτημα είναι τι ρόλο παίζει η τουρκική φρεγάτα που συμμετέχει στην επιχείρηση, μεταξύ Αστυπάλαιας και Αμοργού; Υπάρχουν ροές λάθρο εκεί; Οχι! Τι υπάρχει; Το ρωσικό αγκυροβόλιο!
Από εκεί και πέρα ούτε σκάφη υπάρχουν διαθέσιμα, ούτε αεροσκάφη, ούτε ελικόπτερα, ούτε τίποτα. Η έκκληση για προσφορά πλοίων και πτητικών μέσων επιτήρησης δεν βρήκε και την καμία ανταπόκριση στις χώρες του ΝΑΤΟ.






























 http://espekm.gr/home/?p=14507

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com