Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ...


ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ.

Πειθαρχική έρευνα, την οποία θα διενεργήσει αυτοπροσώπως η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, διέταξε η ανώτατη δικαστική λειτουργός σχετικά με τον τρόπο που περιήλθε στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη η δικογραφία για την υπόθεση με ελεγχόμενο τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.
Πριν από λίγες ημέρες, η εισαγγελική λειτουργός ύστερα από πολύμηνη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετούνται αδικήματα και ως εκ τούτου έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο.
Μετά την αρχειοθέτηση της δικογραφίας ακολούθησαν αναφορές του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου και του υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου, οι οποίες προκάλεσαν την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου.
Συγκεκριμένα η κ. Θάνου ζητά να ερευνηθεί γιατί η έρευνα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, λόγω της φύσης της, δεν ανατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς ή στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος που είναι αρμόδιες για τη διερεύνηση συναφών υποθέσεων.


Υπενθυμίζεται ότι μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, ο κ. Βγενόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον εισαγγελέα Εφετών Ι.Αγγελή, αλλά και τον «συκοφάντη δημοσιογράφο» Κώστα Βαξεβάνη.
Με χειμαρρώδη, καταγγελτικό λόγο, ο κ. Βγενόπουλος παρέθεσε στοιχεία με τα οποία προσπάθησε να καταδείξει αφενός μεν την απευθείας επέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου στο πεδίο της Δικαιοσύνης, αφετέρου δε την αγαστή-υπόγεια συνεργασία ανάμεσα σε εκπροσώπους της Δικαιοσύνης και το περιοδικό «hot doc», με πολιτικά ερείσματα και ανοχή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com