Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Το σχέδιο Τόσκα για μεταφορά των προσφύγων σε ξερονήσια ...


Δεν αποκλείεται η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε μη κατοικημένα νησιά, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος επισκέφτηκε το hot spot της Χίου.
«Ο σχεδιασμός προχωράει στην σωστή κατεύθυνση και οι κάτοικοι της Χίου δεν θα πρέπει να ανησυχούν», τόνισε ο Νίκος Τόσκας, κατά την επίσκεψη του στο hot spot της Χίου δεύτερο σταθμό των σημερινών του επισκέψεων στα κέντρα φιλοξενίας του Βορείου Αιγαίου.
Σε ερωτήσεις σχετικά με τη ύπαρξη εναλλακτικού σεναρίου σε περίπτωση που ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στο hot spot καταστεί μη διαχειρίσιμος ο Νίκος Τόσκας, είπε ότι εκτός των άλλων μελετάται η μεταφορά των υπεράριθμων προσφύγων και μεταναστών «σε γειτονικά νησιά που είναι άδεια μέχρι στιγμής».
Σχετικά με το αίτημα όσων διαμένουν υπό περιορισμό στο hot spot για μη επιστροφή στην Τουρκία ή στις χώρες προέλευσής τους ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε χαρακτηριστικά πως «σε αυτή την περίπτωση δεν είναι τι θέλει ο καθένας, είναι τι προβλέπουν οι διαδικασίες και οι συμφωνίες».
Στη διάρκεια της επίσκεψης του Νίκου Τόσκα στο hot spot της Χίου, πρόσφυγες και μετανάστες διαδήλωσαν κατά της συμφωνίας για επαναπροώθησή τους στην Τουρκία.

























http://espekm.gr/home/?p=15250

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com