Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΜΥΤΙΛΗΝΗ--Ένταση και επεισόδια έξω από το Hotspot της Μόριας στη Λέσβο !...


Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας έλαβαν χώρα το μεσημέρι στη Λέσβο, έξω από το Hotspot της Μόριας. Ομάδες που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από την είσοδο του κέντρου, εκδηλώνοντας τη διαμαρτυρία τους για το νέο καθεστώς λειτουργίας των κέντρων καταγραφής και κράτησης, μετά τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια τη διαδήλωσης σημειώθηκαν σημειώθηκε ένταση με την αστυνομία, ενώ υπήρξε και μία προσαγωγή.

Παράλληλα, ενίσχυση με 17 αστυνομικούς της Frontex και εξοπλισμό καταγραφής μετέφερε ένα ολλανδικό C-130 στο Hotspot της Μόριας στη Λέσβο, προκειμένου να βοηθηθούν οι ελληνικές αρχές στη διαδικασία καταγραφής των προσφύγων και μεταναστών.

Η Frontex είχε ζητήσει ενίσχυση απ' όλες τις χώρες της Σένγκεν, αλλά και εκείνες που σχετίζονται, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε λάβει ανταπόκριση μόλις στο ένα τέταρτο των αναγκών που είχε θέσει.

 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com