Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Αγώνας δρόμου για να σωθεί ο 11χρονος Χάρης που πάσχει από σπάνιο καρκίνο .....


Είναι μόνο 11 ετών, κανονικά έπρεπε να είναι στα καντούνια της Κέρκυρας και να παίζει μπάλα με τους φίλους του. Ή να τρέχει πίσω από τις φιλαρμονικές της Κέρκυρας που κάνουν πρόβες για τις Άγιες μέρες του Πάσχα κυνηγώντας νότες.  Έπρεπε να μπορεί να νοιώθει ανέμελος, να κάνει σκανταλιές και η μάνα του να τρέχει ξοπίσω του για τον «μαλώσει» με αγάπη.
Όμως δυστυχώς η ζωή έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον μικρό Χάρη Μπράβο, από το νησί των Φαιάκων. Νόσησε ξαφνικά πριν 14 μήνες και έκτοτε η ζωή του άλλαξε. Καθημερινότητά του δεν είναι τα παιχνίδια και οι ζαβολιές, ούτε τα διάβασμα καθώς εδώ και έναν χρόνο δεν μπορεί να πάει στο σχολείο, αλλά οι χημειοθεραπείες.
Ο 11χρονος πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου στο συκώτι, που ονομάζεται κυψελιδικό ραβδομυοσάρκωμα. Ωστόσο καθώς δεν μπορεί να βρεθεί λύση στην Ελλάδα, ο σύλλογος «Φλόγα Ζωής» μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έχουν ξεκινήσει μια τιτάνια προσπάθεια προκειμένου το παιδί να πραγματοποιήσει ταξίδι σωτηρίας στο εξωτερικό.
Ραγίζει καρδιές η μάνα του Χάρη
Όπως δήλωσε στο star.gr η μητέρα του 11χρονου, Γεωργία Σιαμανδούρα «ο Χάρης σήμερα είναι 11 ετών και διαγνώστηκε με καρκίνο στις 3 Φεβρουαρίου 2015. Παλεύει εδώ και 14 μήνες κάνοντας χημιοθεραπείες. Αρχικά η νόσος έδειχνε σε πλήρη ύφεση τον Δεκέμβριο, υποτροπίασε όμως μέσα στη συντήρηση της θεραπείας πολύ γρήγορα και από τότε δεν μπορούν να διαχειριστούν το πρόβλημά του οι γιατροί ουσιαστικά και καμία θεραπεία δεν έχει αποτέλεσμα. Γι΄αυτό και είναι επιβεβλημένη η μεταφορά του στο εξωτερικό. Εσείς τι θα κάνατε;» μας λέει με πόνο ψυχής.
Στο ερώτημα πως ο Χάρης αντιδρά σε όλο αυτό η μητέρα του απαντά «δεν πολυμιλάει, είναι γενικά παιδί που δεν πολυμιλάει. Το μόνο που με ρωτάει είναι πότε θα φύγει, δεν αντέχει άλλο εδώ, συνέχεια με ρωτάει «μαμά γιατί δε φεύγουμε;»
Τι να πεις σε μια γυναίκα που δίνει τέτοια μάχη; Τα λόγια μοιάζουν περιττά. Την ρωτάμε πως η ίδια βρίσκει κουράγιο να διαχειρίζεται αυτή τη θύελλα. Με ψυχραιμία αποκρίνεται «υπάρχουν στιγμές που δεν είμαι καλά, ειδικά όταν βλέπω το παιδί να υποφέρει και υπάρχουν στιγμές που ελπίζω ότι θα δικαιωθώ και κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να φύγουμε. Θεωρώ ότι αν βρεθούν έστω και λίγα χρήματα σήμερα, θα μπορέσει το παιδί να ταξιδέψει άμεσα. Είναι ταξίδι σωτηρίας αυτό για τον Χάρη.
Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς όσους είναι δίπλα μας στις δυσκολίες αυτές στιγμές που αντιμετωπίζουμε και τον κόσμο για την αγάπη που μας δείχνει. Ένα μικρό παιδί νομίζω έχει δικαίωμα στη ζωή. Έστω και λίγα χρήματα γιατί ξέρω ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά, αυτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά» είπε τέλος η κυρία Γεωργία.
Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε
Απευθυνόμενοι στην ευαισθησία των απλών ανθρώπων, ο Φάρος Ζωής ενημερώνει ότι δέχεται δωρεές που θα βοηθήσουν στην εκπλήρωση του σκοπού του, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παραθέτει το ΑΜΚΑ του μικρού και τον αριθμό λογαριασμού του ΙΣΑ στην Εθνική Τράπεζα:
ΑΜΚΑ : 01120401672
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
182/5 4501 606
IBAN: GR68 0110 1820 0000 1825 4501 606
Όνομα δικαιούχου: ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com