Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Φωτογραφίες--Τα Άνω Πορόια τίμησαν τον ήρωα τους Δημήτρη Ίτσιο...




Τα Άνω Πορόια τίμησαν το Σάββατο τη μνήμη του Επιλοχία Πεζικού Δημήτριου Ίτσιου.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΙΤΣΙΟ!
Καιρός να μάθουμε όλοι μας και κυρίως τα παιδιά, τους πραγματικούς ήρωες!
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
itsios11
itsios10
itsios9
itsios8
itsios7
itsios6
itsios5
itsios4
itsios3
itsios2
itsios1
Στις 6/4/1941 οι λιγοστοί υπερασπιστές των οχυρών Ρούπελ και Ιστίμπεη, της «Γραμμής Μεταξά» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, δεν αφοπλίστηκαν, δεν ταπεινώθηκαν μπροστά στον κατακτητή. Οι Γερμανοί τους παρουσίασαν όπλα, τους άφησαν να φύγουν, δεν προέβησαν σε θηριωδίες ή σε αντίποινα.
Ο μόνος που εκτελέστηκε επί τόπου γιατί μαζί με άλλους οπλίτες στο πολυβολείο Π8 στην Ομορφοπλαγιά του Μπέλες (υψόμετρο 1.777 μ. επάνω ακριβώς από τα Άνω Πορόια), διέλυσε έναν λόχο επίλεκτων Γερμανών στρατιωτών ήταν ο Ίτσιος Δημήτριος.
Η καταγωγή του ήταν από τα Άνω Πορόια, στην κεντρική πλατεία των οποίων δεσπόζει τιμητικά η προτομή του.
Στο πολυβολείο Π8 στην Ομορφοπλαγιά, οδηγεί ορεινός δρόμος μήκους 13 χλμ που ξεκινάει από τα Άνω Πορόια. Από εκεί η θέα είναι μοναδική, έχοντας στα … πόδια σας τις λίμνες Κερκίνης και Δοϊράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com