Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΚΑΙ ΕΘΕΣΕ ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ...


Με μία αρχηγική απόφαση, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, διέλυσε χθες την ιστορική νεολαία του κόμματος μετά το συνέδριο και την αμφισβητούμενη εκλογή των αντιπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ΝΔ.

Απότοκο της διάλυσης της ΟΝΝΕΔ ήταν και η «υποχρεωτική παραίτηση» του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελών της λεωφόρου Συγγρού, ήλεγχε και κατηύθυνε τις διαδικασίες και το εκλογικό αποτέλεσμα στη Νεολαία.

Ακολούθησε η διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη, αν και αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι από την στιγμή που ανέλαβε την συνολική ευθύνη ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ο κ. Γεωργιάδης θα απέφευγε την αποπομπή. Η απόφαση της διαγραφής του Γεωργιάδη εξέπληξε τον παραιτηθέντα γραμματέα του κόμματος ο οποίος θεωρούσε ότι είχε γίνει συμφωνία με τους ανθρώπους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά τις ώρες τις κρίσης πάντως δεν είχε επικοινωνία με τον ίδιο τον πρόεδρο.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε προήλθε από την εκλογή των αντιπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στα όργανα του  κόμματος και στο Συνέδριο της ΝΔ. Οι περί τον πρόεδρο του κόμματος υποστηρίζουν ότι ουδέποτε έγινε εκλογή. Από την άλλη πλευρά λένε ότι στήθηκε κάλπη την Κυριακή το βράδυ και υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο, και ότι ψήφισαν 700 άτομα. Οι περί τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη, υποστηρίζουν ότι υπήρχε άνθρωπος της ηγεσίας, ο συνεργάτης του προέδρου Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, ο οποίος προσπάθησε να κάνει συμφωνία ώστε να εκλεγούν στο συνέδριο 30% προσκείμενοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το αναφέρει και στην δήλωση που έκανε μετά την διαγραφή του. Μάλιστα υπάρχει sms που προέρχεται από τον Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο με τα ονόματα των τριών από τους 17 οννεδίτες που ζητά να εκλεγούν στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος: Κυρανάκης Κωνσταντίνος, Δρβός Κωνσταντίνος, Παπαχρήστος Νίκος.  Τις επόμενες ημέρες θα βγουν και τα ονόματα που ζητούσε για το Συνέδριο με χειρόγραφες λίστες. Πάντως η όλη μεθόδευση απέτυχε γιατί τελικά κανείς δεν ήλεγχε πλήρως τις πολλές και διαφορετικές ομάδες της ΟΝΝΕΔ. Οι συνεργάτες του πρωήν γραμματέα του κόμματος λένε ότι ο κ. Παπαμιμίκος ανέβηκε στο Συνέδριο της ΟΝΝΕ μόνο για μερικές ώρες για να ακούσει την ομιλία του προέδρου και για την δική του ομιλία. Από την άλλη πλευρά λένε ότι κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας την Κυριακή ήταν έξω από τον χώρο του Συνεδρίου στο αυτοκίνητό του δίνοντας οδηγίες σε διάφορα στελέχη της Νεολαίας.

Επανίδρυση ΟΝΝΕΔ μετά το Συνέδριο του κόμματος

Την διάλυση της ΟΝΝΕΔ ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης: “Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό. Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ”.

Η διάλυση της ΟΝΝΕΔ πάντως δημιούργησε κραδασμούς και προκάλεσε παρασκηνιακές αντιδράσεις σε όλο το φάσμα του κόμματος, ακόμη και από κορυφαίους πάλαι ποτέ οννεδίτες. Δεν είναι μόνο η συμβολική σημασία που έχει η διάλυση. Η ΟΝΝΕΔ ήταν ζωντανός οργανισμός που εξακολουθούσε να φέρνει πρωτιές μέσω της ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια και να λειτουργεί σαν κομματικός στρατός και δύναμη κρούσης κατά τις προεκλογικές περιόδους. Επιπλέον πολλοί από τους επώνυμους και λιγότερο επώνυμους της ΝΔ, είχαν περάσει από την ΟΝΝΕΔ και το έφεραν σαν τίτλο τιμής δίνοντας το παρόν σε διάφορες εκδηλώσεις της. Όλοι οι πρόεδροι του κόμματος έκαναν επισκέψεις στα γραφεία της σε ειδικές εκδηλώσεις.
Το μέλλον της νεολαίας πάνως ακόμη δεν έχει κριθεί. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη: “Το θέμα της ΟΝΝΕΔ πρέπει να το δούμε χωρίς εκπτώσεις. Η ΟΝΝΕΔ  έχει την αυτονομία της, αλλά είναι και η εικόνα της ΝΔ στους νέους ανθρώπους. Θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αμέσως χωρίς να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Θα γίνουν κινήσεις για την ΟΝΝΕΔ  που θα δείξουν ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να είναι επί της ουσίας ανοιχτή σε νέες ιδέες και ανθρώπους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com