Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Πακιστανός στη Χίο, παράγγελνε πλαστά έγγραφα μέσω Facebook και Viber !!!!


Μία σημαντική επιτυχία κατάφερε να σημειώσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που τα ξημερώματα της Παρασκευής εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης πλαστών εγγράφων σε πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στο νησί.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά τον κατάπλου του πλοίου από τον Πειραιά. Οι λιμενικοί προσήγαγαν έναν ύποπτο Πακιστανό που έπειτα από τον σχετικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του δύο πλαστά δελτία αιτήσαντος πολιτικού ασύλου. Το γεγονός ότι και τα δύο έγγραφα ήταν ημιτελή, δηλαδή έφεραν σφραγίδες της Αστυνομίας χωρίς όμως επιπλέον στοιχεία, ήταν κάτι που κίνησε άμεσα την υποψία των Λιμενικών. Μάλιστα στο ένα από αυτό υπήρχε και η φωτογραφία ενός άλλου Πακιστανού.
Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών οι Λιμενικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον παραλήπτη των δελτίων, επίσης Πακιστανό υπήκοο, ενώ τέλος προχώρησαν και σε 3η σύλληψη Πακιστανού, που ήταν το άτομο η φωτογραφία του οποίου απεικονίζονταν στο ένα από τα δύο πλαστά έγγραφα.
Όπως προέκυψε ο τελευταίος συλληφθείς βρίσκονταν στη Χίο από τις 31 Μαρτίου και κρύβονταν από τις αρχές προκείμενου να διαφύγει της σύλληψης και της ταυτοποίησης, ενώ επρόκειτο να ταξιδέψει σύντομα για τον Πειραιά.
Η υπόθεση όμως δεν σταματάει εκεί αφού πάνω στον διακινητή των εγγράφων βρέθηκαν ακόμα δύο γνήσια υπηρεσιακά σημειώματα με σφραγίδες από τις αρχές της Σάμου, τα οποία θα προωθούσε σε ομοεθνείς του.
Πως λειτουργούσε το κύκλωμα
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος που λειτουργούσε το σύστημα. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο ο Πακιστανός μετανάστης που βρίσκονταν στη Χίο έβγαζε φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου και τις έστελνε μέσω facebook ή viber σε κύκλωμα που δρα στην Αθήνα.
Αφού γίνονταν η παραγγελία και υπήρχε συμφωνία για το τελικό ποσό, σύνδεσμος από την Αθήνα έπαιρνε τα χαρτιά και τα έφερνε ακτοπλοϊκώς στη Χίο όπου τα παρέδιδε στο άτομο που είχε κάνει την παραγγελία.
Να σημειωθεί ότι η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι τρεις Πακιστανοί συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου ερχόμενοι αντιμέτωποι με την κατηγορία της πλαστογραφίας και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. 




























 http://www.politischios.gr/koinonia/pakistanos-sti-hio-paraggelne-plasta-eggrafa-meso-facebook-kai-viber

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com